top of page

Diensten

Respijtzorg

Gespecialiseerde buitenschoolse opvang

Ieder kind heeft een eigen hulpvraag en samen zoeken we naar de beste passende ondersteuning. Bij de
gespecialiseerde buitenschoolse opvang van ‘’De Wijde Wereld’’ worden kinderen in een kleine persoonlijke setting opgevangen door professionele begeleiders. Na een lange dag school is het tijd voor ontspanning. Het ene kind wil tot rust komen en trekt zich terug met een tijdschrift op de bank, terwijl ontspanning voor het andere kind inhoud dat het actief wil samenspelen en springen op de trampoline. Bij ons is het allebei mogelijk, wij passen ons aan op de individuele behoefte van elk kind.


De begeleiding zorgt voor structuur en veiligheid en moedigt elk kind aan om zijn grenzen te verleggen en uiting te geven aan zijn of haar talenten. Plezier zonder zorgen dus! De opvang is elke schooldag geopend van 14.00 uur tot 18.30 uur en heeft plek voor twee groepen van 6 kinderen per dag.

Vervoer van school naar de locatie wordt indien nodig geregeld door ‘’De Wijde Wereld’’. Wel dient het kind einde van de dag zelf opgehaald te worden.

De-Wijde-Wereld (25).jpg

Door respijtzorg ontlasten wij de ouders en/of andere gezinsleden. Even de tijd om ‘op adem’ te komen is het doel van deze vorm van begeleiding. Het geeft ons voldoening om kinderen als ook hun ouders een fijne dag te bezorgen.

Dag en vakantie opvang

Tijdens alle schoolvakantie(s) biedt ‘’De Wijde Wereld’’ vakantieopvang. Deze opvang is bestemd voor kinderen en jongeren met een leeftijd van 4 tot 18 jaar oud. De vakantieopvang vindt plaats van 08.00-18.30 uur om ouders in de gezinssituatie te ontlasten. De kinderen worden in kleine groepen van maximaal 6 begeleid bij de alledaagse dingen en leuke activiteiten, waarbij gelet wordt op de ontwikkeling en interesses van ieder kind. Er wordt gezorgd voor een goede balans tussen inspanning en ontspanning.
 

Naast vakantieopvang bieden wij ook zaterdagopvang aan. Indien gewenst, afhankelijk van de hulpvraag, is individuele begeleiding tijdens de vakantie en/of zaterdagopvang mogelijk.

Wij werken vanuit een goede vertrouwensrelatie, voorspelbaarheid en structuur. Hierdoor krijgt iedereen de kans om zichzelf te zijn en zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen.

Logeeropvang (24 uurs begeleiding)

Bij ‘’De Wijde Wereld’’ bieden wij de mogelijkheid om uw kind/jongere te laten deelnemen aan onze logeerweekenden op vakantiepark De Molenwaard. Dit is een leuke zinvolle vrijetijdsbesteding met professionele begeleiding, waar uw kind mag genieten en zichzelf mag zijn. Het gezin krijgt een moment om op adem te komen. Binnen de structuur van het logeren is er veel ruimte voor leuke activiteiten, afgewisseld met de nodige ontspanning. De logeerweekenden van ‘’De Wijde Wereld’’ zijn persoonlijk en kleinschalig. Je doet succeservaringen op, gaat op avontuur en maakt sociale contacten. Wij waarborgen de veiligheid en vinden het belangrijk dat het kind/de jongere zich op zijn/haar gemak voelt. Wij werken vanuit een goede vertrouwensrelatie, voorspelbaarheid en structuur. Hierdoor krijgt iedereen de kans om zichzelf te zijn en in zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen.

De-Wijde-Wereld (27).jpg
bottom of page