top of page

Over ons

De Wijde Wereld

Wie zijn wij?

In Montfoort midden in een woonwijk op de Truus Oversteegenstraat en midden in het dorp op de Havenstraat biedt “De Wijde Wereld” langdurig verblijf. Er wonen kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar in een groepsgrote van 5 tot 8 kinderen die door diverse omstandigheden niet meer thuis kunnen opgroeien. Hier wordt 24 uurs begeleiding geven aan kinderen met een licht verstandelijke beperking, “complexe” gedragsproblemen voortkomend uit hechtingsproblematiek, ADHD, autisme of trauma. De Wijde Wereld is gericht op opvoeden en opgroeien. We zetten in op een veilige, prikkelarme en een voorspelbare woonplek, de begeleiding heeft een structuur verlenend karakter, met een duidelijk dagindeling, vaste leefregels en duidelijke afspraken. Hierbij wordt zoveel rekening gehouden met de mogelijkheden en draagkracht van het individu.  

 

Overdag hebben de kinderen externe dagbesteding, of ze gaan naar school/kinderdagcentrum. Het uitgangspunt van De Wijde Wereld is om zoveel mogelijk het normale leven na te leven en op een persoonlijke manier de ontwikkeling van ieder kind te stimuleren.  De Wijde Wereld heeft een multidisciplinair, fris en ondernemend team om dit tot stand te brengen. Met veel warmte, humor, passie en duidelijkheid biedt De Wijde Wereld de zorg die aansluit bij de mogelijkheden, hulpvraag en wensen van het kind. Het is niet mogelijk dat er 1 op 1 begeleiding gegeven wordt op De Wijde Wereld aan het kind.  

De-Wijde-Wereld (41).jpg

Oprechte interesse, persoonlijke aandacht en afstemming met alle betrokkenen vinden wij erg belangrijk. Iederéén verdient het om gezien en gehoord te worden.

Emmely Hakkert

Oprichter en eigenaar "De Wijde Wereld" 

Emm.jpeg

Mijn naam is Emmely Hakkert, afgestudeerd als Sociaal Pedagogisch Hulpverlener en het gezicht achter "De Wijde Wereld" Coaching en Begeleiding.

 

Als klein meisje werd mij vaak de vraag gesteld wat ik later wilde worden. Een scherp beeld hiervan had in nog niet, maar wel een duidelijke richting. Ik wilde namelijk met mensen werken en écht iets voor een ander betekenen.

Inmiddels werk ik zo'n 10 jaar in de zorg en heb ik veel gezien en meegemaakt. Mijn ervaringen variëren van werken in de complexe jeugdzorg, psychiatrie en gehandicaptenzorg tot het intensief ambulant begeleiden van kinderen en jongeren met een uiteenlopende/unieke hulpvraag.

Tijdens deze werkzame periode begon het al snel te knagen; er is zoveel meer te halen uit de zorg!  De bureaucratie en procedures in de zorg deden mij beseffen dat niet iedere cliënt kreeg wat hij of zij nodig had. Ik wilde maatwerk bieden!

 

In het voorjaar van 2018 heb ik daarom ''De Wijde Wereld'' Coaching en Begeleiding opgericht. Door als zelfstandige organisatie te werk te gaan, kan ik meer continuïteit en maatwerk bieden. Daarmee ontstaat ook een langdurige vertrouwensband met elk individu. Mijn ervaring is dat problemen nooit op zichzelf staan, maar altijd onderdeel zijn van een groter geheel. Oprechte interesse, persoonlijke aandacht en afstemming met alle betrokkenen vind ik erg belangrijk. Iederéén moet namelijk gezien en gehoord worden.
 

Wat zeggen anderen over mij? Wat ik vaak terugkrijg van cliënten, ouders en andere hulpverleners is dat ik goed tot de kern van de zorgvraag kan komen. Dit komt door de vertrouwensband die er is met cliënt en betrokkenen, waardoor zij zich open durven te stellen. Daarnaast wordt mijn eerlijkheid vaak benoemd. En eerlijk is eerlijk; dat geldt ook voor de momenten waarop de waarheid minder leuk is. Andere kernwoorden die bij mij horen zijn mijn enthousiasme en doorzettingsvermogen.

 

In mijn vrije tijd ben ik graag bezig met paardrijden, heb ik één bepaalde serie die ik moét kijken (voor GTST heb ik zelfs een abonnement op Videoland afgesloten, zodat ik afleveren 5 dagen vooruit kan kijken) en maak ik graag mooie reizen. Zo was IJsland en Lapland een absoluut hoogtepunt!


Met ‘’De Wijde Wereld’’ staan we voor maatwerk zorgverlening en persoonlijke groei. Samen met het team bieden wij voor elke hulpvraag een zo veel mogelijk passend aanbod en gerichte begeleiding. Voor ons staat voorop dat dit gebeurt in een liefdevolle en veilige omgeving. Ik ben trots op het team en trots op de cliënten. Samen zetten wij stappen in de persoonlijke ontwikkeling. Soms groot, soms klein. Maar iedere stap is er één!

bottom of page