top of page

Diensten

Begeleid wonen

(Deeltijd) wonen met 24 uurs begeleiding

De meeste kinderen en jongeren wonen thuis bij hun ouders of verzorgers, maar soms zijn er momenten dat dit even niet meer gaat en er een (tijdelijke) andere oplossing nodig is. Bijvoorbeeld als het gezin overbelast raakt of wanneer de veiligheid niet gewaarborgd kan worden. Gewoon kind zijn en geen zorgen hebben. Mogen zijn wie je bent. Dat vinden wij belangrijk. In een bij ons vertrouwde omgeving zorgen wij ervoor dat het kind, maar ook zijn/haar omgeving tot rust komt.

Gewoon kind zijn en geen zorgen hebben. Mogen zijn wie je bent. Dat vinden wij belangrijk.

De-Wijde-Wereld (34).jpg

Wonen ''op maat''

Wonen bij ‘’De Wijde Wereld’’ kan op maat. Zo is elk gezin en kind uniek en willen wij voor eenieder een passend aanbod leveren. Samen met het netwerk kijken wij naar wat er nodig is om de rust binnen een soms complexe situatie te laten terug keren. Daarnaast zorgen wij voor een passende, veilige en fijne woonplek in een kleinschalige setting met huiselijke sfeer en de juiste begeleiding. Tijdens het (deeltijd) wonen bij ‘’De Wijde Wereld’’ gaat het kind gewoon naar school, het werk of de dagbesteding. Ook kan het kind de hobby’s blijven uitoefenen. Wij begeleiden en ondersteunen waar nodig en werken samen met alle disciplines rondom de jeugdige aan passende doelstellingen. Bij ons heeft ieder zijn of haar eigen slaapkamer, welke we personaliseren om er een echt thuis van te maken.

Een woonplek bij ‘’De Wijde Wereld’’ kenmerkt zich door herkenbare structuur met regels en gewoonten, maar wel met oog voor de individuele ontwikkeling en behoeften. Hierbij wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en draagkracht van elk individu.

‘’De Wijde Wereld’’ maakt gebruik van een huiselijke en kleinschalige setting om zoveel mogelijk het normale leven na te leven en op een persoonlijke manier de ontwikkeling van ieder te stimuleren.

Professionele begeleiding is 24-uur per dag aanwezig en onderhouden ook het contact met het netwerk en alle overige disciplines rondom de jeugdige. Een goede samenwerking vinden wij erg van belang.

De-Wijde-Wereld (33).jpg

De Wijde Wereld maakt
gebruik van een huiselijke en kleinschalige setting.

bottom of page