top of page

Aanbevelingen

Wat kinderen over ons zeggen

De-Wijde-Wereld (42).jpg

Ik ben M. en ik ben 12 jaar en ga sinds begin september 2021 naar de wijde wereld. Het aller leukste vind ik daar dat ik nu voor het eerst een echte vriend heb waar ik veel mee kan spelen. Ook doen we hele leuke dingen daar zoals knutselen in de knutselkamer,lekker chillen in de snoezelkamer , zwemmen met zijn allen,voetbal kijken bij de club in de buurt,samen boodschappen doen en koken en nog veel meer leuke dingen. We hebben allemaal een eigen slaapkamer om lekker in te chillen en te slapen. Alle begeleiding is super aardig,leuk en heel gezellig en doen veel met je. Er word veel gelet door de begeleiding dat er niet gepest word en ruzie word gemaakt dat is erg fijn en zo is het erg gezellig in de groep. Zo voelt de groep fijn en veilig voor mij. Ik wil hier echt niet meer weg heb het erg naar mijn zin hier groetjes van M.

Ik ben N. en ik ben 11 jaar oud. Ik zit op de wijde wereld en ga daar om het weekend heen. Ik zit er nu al een tijdje.  Ik heb al heel veel nieuwe vrienden gemaakt daar.  Ben al in alle kamers en ruimte geweest. Mijn favoriete kamer is de Snoezelkamer. Daar kun je lekker chillen en relaxen. Op een waterbed of kijken naar alle lichtjes en twinkels. Ik vind het daar helemaal geweldig!
De begeleiding is ook super aardig en staan altijd voor iedereen klaar. De Wijde Wereld is een hele fijne plek.

De-Wijde-Wereld (45).jpeg
De-Wijde-Wereld (43).jpg

Hallo ik ben A. en ik woon bij De Wijde Wereld. Ik ben 6 jaar en word bijna 7.
Ik vind het leuk wonen hier, want heb mentors welke mij helpen.  Ook beertje helpt mij heel goed als ik bijvoorbeeld verdrietig ben. Kamertijd vind ik fijn want dan kom ik tot rust en kan ik met al mijn speelgoed spelen. De andere kinderen zijn gezellig en lief. Samen moeten we leren aan doelen. Mijn hobby's zijn kletsen, knutselen en toneelspelen. Later word ik een echte ballerina.

Ik ben Rick, woon bij De Wijde Wereld en ben 21 jaar oud. Voor mij is het hier een veilige plek, een plek waar ik mij op mijn gemak voel en mijn dingen kan doen. Ook bieden ze heel veel structuur, hier moest ik even aan wennen, maar de structuur is wel heel fijn. Ik hoop dat ik bij De Wijde Wereld zo ver kan ontwikkelen dat ik uiteindelijk op mijzelf kan wonen. Met de begeleiding hier moet dat vast gaan lukken.

Image by Yan Berthemy

Aanbevelingen

Wat anderen over ons zeggen

Image by Aedrian

Een ontzettend fijne en gezellige plek waar Niek mag zijn wie hij is. Omgeven door een groep enthousiaste, flexibele, maar vooral lieve begeleiders en begeleidsters die elke keer weer op een leuke en creatieve manier bezig zijn met de kinderen. Een plek waar elk kind zich snel thuis voelt. We hem volop zien ontwikkelen op de punten waar dat fijn zou zijn. Kortom..... wat zijn we blij met jullie!

Peter en Lieke Ruitenburg

Wij zijn de ouders van Novia, ze is 3.5 jaar en ons zesde kindje . Novia heeft al veel meegemaakt in haar leven waaronder veel ziekenhuis bezoeken en opnames.
Ze heeft een zeldzaam syndroom en ook daarbij heel wat problemen op verschillende gebieden, zowel lichamelijk, gedrag en medisch . Omdat het echt te zwaar is voor ons hele gezin als ze thuis is , is Novia een (groot)  deel van de week bij "De Wijde Wereld". We zijn erg blij dat we na een lange zoektocht hun in voorjaar 2021 hebben gevonden . Er zijn weinig mogelijkheden waar ze kindjes als Novia de zorg willen en kunnen bieden . Wij vinden het team bij "De Wijde Wereld " heel erg betrokken, open, menselijk, meedenkend en sociaal. Het meeste contact verloopt met Emmily en Precilla, maar ook met iedereen waar we via de app contact mee hebben of even een berichtje of foto krijgen verloopt dat heel soepel en fijn.
Novia heeft het er erg goed en naar haar zin bij jullie en bij de moeilijke momenten doen jullie er alles aan om mee te denken en haar te helpen en ondersteunen.
Ze helpen Novia te ontwikkelen op verschillende gebieden, helpen haar te ont prikkelen, geven haar goede dagelijkse zorg maar ook een stukje medische zorg en observatie. Sinds kort is ook de ambulante zorg opgestart vanuit "De Wijde Wereld". Er is in ons gezin weer meer rust nu Novia deels bij jullie is en dat is fijn en was hard nodig. We zijn nog steeds heel erg blij en dankbaar dat we deze fijne plek gevonden hebben, en hopen dat Novia nog lang hier deel van uit mag maken.

Familie Hornstra

De-Wijde-Wereld (2).jpg
De-Wijde-Wereld (44).jpg

Sinds wij binnen zijn gekomen bij De Wijde Wereld voelt het als thuiskomen. De betrokkenheid van de begeleiding, de flexibiliteit en de liefde welke zij geven aan de kinderen bewonderen wij als ouders zeer. ZijDe organisatie is hard bezig om mooie stappen te zetten op kwaliteitsgebied en ook hier worden wij in meegenomen. Het is fijn om de groei van dichtbij te mogen zien en ervaren. Meedenkend, positief en liefdevol; dat is hoe ik hen zal beschrijven. 

Sinds september 2017 werk ik vanuit mijn functie Procesregisseur bij de gemeente Woerden, intensief samen met Emmely Hakkert. Als ambulant begeleider is Emmely werkzaam in een complexe casus die veel expertise en aandacht behoeft. Ik heb Emmely leren kennen als een hardwerkende, deskundige en flexibele begeleider. Zij heeft veel aandacht voor het gezin, het systeem maar ziet ook goed wat er per gezinslid gebeurd en nodig is. In deze casus heb ik en werk ik nog steeds heel prettig samen. Emmely zorgt voor duidelijke lijnen, informeert mij maar ook andere betrokkenen goed. Zij is initiatiefrijk en creatief wat goed aansluit bij de zorgvraag en het vervolgproces waarin SAVE is betrokken. Zij voert zeer deskundig de regie over betreffende casus.Vanuit haar observaties zet zij de benodigde interventies en acties uit. Zij betrekt het netwerk er goed bij en heeft aandacht om het netwerk te versterken en te vergroten. Het gezin heeft enorme mooie stappen gezet mede dankzij de begeleiding van Emmely. Ik ben zeer tevreden over Emmely en zal haar zeker inzetten bij andere casussen. Ook heb ik haar bij andere collega’s van mijn team aanbevolen.

Sociaal makelaar, gemeente Woerden.

stockfotos.jpg
bottom of page