Dagbesteding en thuiszitters.

 

Dagbesteding (thuiszitters) Geen enkel kind of jongere zou thuis mogen te zitten zonder onderwijs of een vorm, want iedereen heeft hier recht op. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend en zitten er veel kinderen thuis zonder enige vorm van onderwijs en kans op ontplooiing. ‘’De Wijde Wereld’’ zet zich in om ook deze kinderen en jongeren een passende plek te bieden waarin ze hun kwaliteiten en talenten kunnen benutten.

Op onze locatie in Montfoort bieden wij maatwerk begeleiding en zinvolle dagbesteding aan. Zo wordt er een deel van de dag besteed aan school. Er wordt dan op een rustig tempo gewerkt met de juiste individuele begeleiding en aansturing. De inspanning hiervan wordt in overleg met de huidige school afgestemd. Er zijn korte lijnen met elkaar over de ontwikkeling van het individu en het aan te sluiten lesprogramma. Ook levert de school de benodigde materialen.

De overige dag invulling wordt op creatieve wijze ingevuld, waarbij wordt aangesloten bij de talenten van elk kind. Tijdens onze begeleiding richten we ons dus niet volop op het onderwijs, maar kijken we juist breder naar een aanbod dat uitgaat van de persoonlijkheid, behoefte en mogelijkheden van de jongere op dat moment. In samenspraak met de betrokkenen rondom het kind ontwikkelen we een maatwerktraject met een helder ontwikkelingsperspectief dat goed bijdraagt aan de ontwikkeling van het kind, de ouders en de omgeving.