top of page

Diensten

Dagbesteding

Dagbesteding en thuiszitters

Geen enkel kind of jongere zou thuis mogen te zitten zonder onderwijs, want iedereen heeft hier recht op. Toch is dit niet altijd vanzelfsprekend en zitten er veel kinderen thuis zonder enige vorm van onderwijs en/of kans op ontplooiing. ‘’De Wijde Wereld’’ zet zich in om ook deze kinderen en jongeren een passende plek te bieden waarin ze hun kwaliteiten en talenten kunnen benutten. Op onze locatie in Montfoort bieden wij maatwerk begeleiding en zinvolle dagbesteding aan middels 1 op 1 begeleiding.
 

Tijdens de dagbesteding wordt er een deel van de dag besteed aan schoolse vaardigheden afgestemd op de ontwikkeling van het kind. Er wordt dan op een rustig tempo gewerkt met de juiste begeleiding en aansturing.
De inspanning hiervan wordt altijd in overleg afgestemd. Er zijn korte lijnen met elkaar over de ontwikkeling van het individu en het aan te sluiten (les)programma.

De overige dag invulling wordt op creatieve wijze ingevuld, waarbij wordt aangesloten bij de talenten van elk kind. Tijdens onze begeleiding richten we ons dus niet volop op het onderwijs, maar kijken we juist breder naar een aanbod dat uitgaat van de persoonlijkheid, behoefte en mogelijkheden van de jongere op dat moment. 
In samenspraak met de betrokkenen rondom het kind ontwikkelen we een maatwerktraject met een helder ontwikkelingsperspectief dat goed bijdraagt aan de ontwikkeling 

De-Wijde-Wereld (22).jpg
De-Wijde-Wereld (21).jpg

Diensten

Snoezelruimte

Zintuigactivering

Bij "De Wijde Wereld" hebben wij een snoezelruimte. Snoezelen word ook wel zintuigactivering genoemd.


Met onze snoezelruimte willen wij de jeugdige op zijn of haar eigen manier laten ontspannen of juist activeren. Ook draagt het snoezelen bij aan een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

De-Wijde-Wereld (29).jpg
De-Wijde-Wereld (30).jpg

Leeftijdsgrens, een beperking
of juist niet? Snoezelen is ontzettend leuk en fijn voor iedereen!

bottom of page